De mobiele conciërge: hoe kom je van A naar B in stijl

De mobiele concierge

Lizzie Gow is pas 13 jaar oud, maar ze heeft al zoveel bereikt. Dat is niet alleen omdat ze de allereerste vrouwelijke conciërge is in de Japanse yen-handelsmaatschappij waar ze werkt. Of dat haar nieuwe baas meteen toen ze daar begon, zei dat hij haar fulltime aan boord wilde hebben. Nee, het is omdat Lizzie slim en gedreven is en weet wat ze wil van het leven. En wat ze vooral wil is een manier vinden voor mensen zoals zij om uit de armoede te geraken en in de middenklasse terecht te komen zonder zich te wagen aan misdaad of huwelijken. Dit zou haar missie in het leven zijn: een nieuw conciërge beroep creëren, de mobiele concierge! Lees verder voor details over hoe je precies dat kunt doen!

Wat is een conciërge?

Conciërges maken kantoren, lobby's en fabrieken schoon. Ze vegen, dweilen en reinigen vloeren. Ze zetten het vuilnis buiten en rapen papier op. Zij zijn het laagste niveau van geschoold personeel in de schoonmaakindustrie, maar hun banen zijn ongelooflijk belangrijk voor het succes van het bedrijf.

Hoewel conciërgewerk vaak wordt gezien als een dienstverlenende sector, vertoont het veel gelijkenissen met techniek, geneeskunde, rechten en andere beroepen waarvoor onderwijs en opleiding vereist zijn. In feite vallen veel conciërgejobs onder de categorie "voldoen aan professionele normen": de meeste staten hebben een minimumopleidingsniveau voor conciërgewerknemers, en vele vereisen ook bepaalde soorten opleiding.

Hoe krijg je een baan als conciërge?

Zoek eerst uit welke bedrijven conciërges in dienst nemen. De gemakkelijkste manier om dit uit te vinden is door met je baas te praten. Als je baas je vertelt welke bedrijven ze gebruiken en waarom, dan kun je beginnen uit te zoeken wie die bedrijven zijn en ze benaderen. Als je eenmaal met bedrijven gaat praten, zul je snel merken dat je veel concurrentie hebt. Er zijn een heleboel mensen die willen werken als conciërge. Wees dus niet verbaasd als je een paar sollicitatiegesprekken moet voeren voor je een baan hebt. Als je niet meteen een gesprek krijgt, raak dan niet in paniek. Concentreer je in plaats daarvan op het opbouwen van je reputatie bij je huidige baan. Wees een uitstekende werknemer. Wees de beste werknemer in het bedrijf waar je werkt. Dit zal je reputatie ten goede komen, waardoor je meer sollicitatiegesprekken zult krijgen.

De voordelen van een persoonlijke conciërge.

  • Je werkt voor jezelf, voor je eigen bedrijf. Er zijn geen werkgevers om verantwoording aan af te leggen en geen schema om aan te houden. Je bent vrij om je uren te kiezen en zo veel of zo weinig te werken als je wilt.
  • Je mag je klanten kiezen. Als u bijvoorbeeld alleen met rijke families wilt werken, kunt u ervoor kiezen om alleen met die klanten te werken.
  • U kunt uw uren kiezen. Als u een noodgeval in uw gezin hebt of een zakelijke kwestie moet afhandelen, kunt u vrij nemen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je een dienst mist of ontslagen wordt omdat je afwezig bent.
  • U kunt uw klanten kiezen. Als u bijvoorbeeld alleen geïnteresseerd bent in het werken met rijke families, kunt u er gewoon voor kiezen om alleen met die klanten te werken.

De laatste woorden: leer van de besten, wees de beste.

Trouwens, we zijn allemaal conciërges in het grote geheel der dingen. We ruimen allemaal op na anderen, doen het werk dat de maatschappij als "minder dan" beschouwt. Dus waarom doen we het niet met trots? De conciërges die trots zijn op hun werk zijn de conciërges die het meest waarschijnlijk in staat zullen zijn om te blijven voor de lange termijn. Dus, laat je niet ontmoedigen door diegenen die jou en je beroep niet respecteren, en schaam je niet om trots te zijn op het werk dat je doet.

Deze tips zouden iedereen moeten helpen om in de conciërgesector aan de slag te gaan. Er zijn veel mensen die als conciërge aan de slag willen, maar als je strategisch bent in je aanpak en bereid bent het werk op te nemen, ben je al een heel eind op weg.